Empanadas de camarón
Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Empanadas de camarón. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.
Empanadas de camarón is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is enjoyed by millions every day. It is easy, it's fast, it tastes delicious. They're fine and they look wonderful. Empanadas de camarón is something that I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Empanadas de camarón, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Empanadas de camarón delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Empanadas de camarón is 3 - 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Empanadas de camarón using 12 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve it.
Algo sencillo y muy rico.
Ingredients and spices that need to be Get to make Empanadas de camarón:
- 3 tazas harina de trigo
- 1 cucharadita sal
- 1 cucharadita polvo para hornear*
- 3/4 taza agua aproximadamente**
- 300 gramos camarón coctelero***
- c/s aceite
- c/n cilantro
- c/n aguacate
- c/n mayonesa
- c/n cebolla (opcional)
- al gusto salsa catsup (opcional)
- al gusto salsa picante (opcional)
Instructions to make to make Empanadas de camarón
- Incorporamos la harina, la sal, el polvo para hornear. Mezclamos. Agregamos el agua poco a poco y vamos amasando hasta conseguir una masa suave, lisa, y que no se pegue. Dejamos reposar, al menos, media hora.
- El polvo para hornear puede sustituirse por carbonato en la misma proporción.**El agua puede sustituirse por agua mineral en la misma proporción. Esto hará que la empanada tenga una textura más esponjosa.
- Los camarones únicamente los herví con sal, pues me gusta el sabor del camarón puro. Tú puedes agregar tu popio toque. Saltéalos, guisalos, etc...
- El camarón puede ser de diferente tipo, si es grande te recomiento quitárle el intestino, esto lo harás haciendo una pequeña incisión a lo largo del lomo del camarón, exactamente a un costado del filamento negro que hay ahí. Si el camarón es coctelero no es necesario hacer esto.
- Una vez la masa haya reposado la cortamos en 8 partes y formamos bolitas alargadas en sus polos. y con ayuda de un rodillo comenzamos a extenderla hasta formar algo parecido a un óvalo o una elipse.
- Agregamos nuestro relleno y cerramos. Puedes hacerlo con ayuda de un tenedor, o si eres muy habilidoso, puedes moldear la orilla a tu gusto.
- En una olla pequeña (en mi caso de poco más de un litro) ponemos a calentar aceite a flama media (aproximadamente medio litro de aceite, puedes usar más si gustas). Una vez esté caliente bajamos la flama a un cuarto de la misma y agregamos nuestras empanadas en pares.
- El tiempo de cocción es un aproximado de 5 minutos, por lo que recomiendo que estés atento al color, cuando adquieran ese tono dorado debes retirarlas del fuego.
- Una vez retiradas las reservamos en una rejilla o un plato con papel absorbente (servitoallas), para quitar el exceso de aceite.
- Para finalizar las abrimos con un cuchillo, ponemos un poco de mayonesa, cilantro, cebolla, aguacate y nuestras salsas.
- Así se acostumbran al estilo callejero, al menos, aquí en la zona centro de México. Puedes usar los mismos ingredientes para decorarlas y darles una mejor vista. Usa tu imaginación.
As your experience and confidence expands, you will certainly locate that you have more natural control over your diet and also adjust your diet regimen to your personal preferences in time. Whether you wish to offer a recipe that uses less or even more ingredients or is a little bit essentially zesty, you can make straightforward adjustments to accomplish this objective. In other words, start making your recipes on schedule. As for basic food preparation skills for beginners you don't require to learn them yet just if you grasp some straightforward food preparation strategies.
This isn't a full guide to quick and also simple lunch recipes yet its great food for thought. Hopefully this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your household without doing way too many heavy meals on your trip.
So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Award-winning Empanadas de camarón. Thanks so much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment